28. toukokuuta 2015

17.mai

Heippa!
17. mai on siis tavallaan Norjan kansallispäivä, jolloin Norja sai oman perustuslain vuonna 1814. Koska se on toukokuussa ja säät on yleensä vähän paremmat kuin meillä Suomessa joulukuussa, juhlitaankin sitä eri tavalla :-)

Kun meillä Suomessa saatetaan viedä kynttilöitä sodissa kaatuneiden haudoille, täällä viedään kukkasia itsenäisyyttä edistäneiden haudoille, esim. kuoron kanssa käytiin laulamassa parin kirjailijan haudoilla. Sen jälkeen nuoret menee kouluihin jos haluaa, vaikka olis viikonloppu, tai syömään aamupalaa jonkun luo. Sit monet menee yleensä kaupungin keskustaan katsomaan paraatia ja sen jälkeen jatkaa ulos tai päivälliselle tai jonnekin juhliin :-) Kansallispäivä on tosi sosiaalinen juhla ja tykkäsin tosi paljon!

Kaikki pukeutuu juhlallisesti, miehillä on puku ja naisilla joku hieno mekko tai sitten bunad, kansallispuku. Mäkin sain onnekseni lainata kaverilta sen vanhaa bunadia, ni yhden päivän sain tuntea olevani kokonaan norjalainen :D

Ensin olin siis kuoron kanssa laulamassa parin kirjailijan haudalla, jonka jälkeen meillä oli tilaisuus koululla ja russefrokost, abien aamiainen, jossa me kuorolaiset saatiin kuitenkin olla mukana.

Peblingene-kuoro

Tän ja edellisen kuvan nappasin koulun sivuilta!

Sinsen ungdomskorps. Jokaisella koululla on tällainen soittokunta kulkemassa edellään paraatissa, meillä oli vuokrattu Sinsenistä tää kun koululla ei oo omaa :-)

Paraati lähti matkaan Stortorgetilta, meidän koulu oli viimeisenä

Minä bunadissa! Tää bunad tulee Øvre Hallingdalista, joka on jonkun matkaa luoteeseen Oslosta. 

Paraatia Karl Johans gatella

Oletan et tää oli pormestari
Joka paikka oli koristeltu sini-puna-valkosella

Kuninkaalliset :-D Kaikki sattu onneks olee parvekkeella ku mentiin ohi, vaikken hyvää kuvaa saanutkaanTää kuva on mun mielestä varmaan kaikkein paras :DD Koska oltiin viimeisenä ja oltiin kavereiden kanssa meidän paraatin viimeisinä, kulki meidän takana Garde, eli kuninkaan joukkoja. Yritin ottaa selfietä hevosen kanssa mut sit joku tyyppi tuli tielle, käännyin mulkaisemaan sitä oikeen vihasesti ja sit huomasinki et se oli Alexander Rybak :DD Aika moni varmaan muistaa Euroviisut 2009! Mua naurattaa vieläkin ku ottaessani selfietä hevosen kanssa kuvaan päätyykin laulaja, hahah!
Toivottavasti kuvat on nyt isompia, ainakin yritin! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti