8. marraskuuta 2013

Heippa!

Vaihtovuoteeni Norjassa on vielä vähän alle vuosi aikaa, mutta täällä silti olen ja kirjoittelen :) Näin aluksi ajattelin esitellä itseni, ja sitten myöhemmin kirjoittaa vaihtoon liittyvistä asioista - käytännön jutuista, tunnekuohuista ja kokemuksistani. Kirjoitustahti tuskin näin alussa ei ole tiuha, sillä tällä hetkellä vain odottelen tietoja ja valmennuksia ... :D

Kuitenkin, olen siis Janina ja menen vaihto-oppilaaksi Norjaan 2014-2015. Olen 16, pian 17, ja käyn lukiota. Harrastan lentopalloa ja lukemista; pidän kaikenlaisista kirjoista ja fanfictionista. En ole vielä varma mitä haluaisin tehdä työkseni, mutta suunta lukion jälkeen on jo selvä :)

Se mitättömämmistä yksityiskohdista! Päätin varata yhden kokonaisen kappaleen kielille, sillä rakastan kieliä. Melkein nörttiyteen asti. Olen elämäni aikana opiskellut noin kahdeksaa kieltä, mutta tällä hetkellä suurin osa niistä on jäänyt, lukion ja sen ärsyttävän pienen kurssitarjottimen vuoksi. Suunnitelmissa on kuitenkin jatkaa niitä jossain vaiheessa elämääni, ja kenties aloittaa uusiakin. Tällä hetkellä luen lukiossa pitkää englantia, saksaa ja ruotsia ja (lyhyttä? pitkää? en tiedä, aloitin sen syksyllä) latinaa. Rakastan pohjoismaisia kieliä (norja, ruotsi, tanska, islanti), ja lempiaineeni koulussa ovat ruotsi, saksa ja latina. Ainoa opiskelemistani kielistä, joista en pidä, on englanti. Ei aavistustakaan miksi.
Norjaa en ole vielä virallisesti opiskellut, mutta norjankieliset kappaleet, tv-ohjelmat ja tekstit ovat auttaneet minua oppimaan sitäkin, ja tottakai ruotsi on suurena tukena pohjalla!

Jokohan jaarittelu riittäisi :D Valitettavasti aika yksipuolinen "esittely", mutta jos jotakuta kiinnostaa (hmm jos) niin lisäkysymyksiä voi esittää :)

Ha det bra,
Janina

7 kommenttia:

 1. En ole koskaan kuullut kenenkään lähtevän vaihto–oppilaaksi Norjaan, jään ehdottomasti seuraamaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos :) Monet ei varmaan ees ajattele et Norja ja muut Pohjoismaat on myös hyviä maita lähteä vaihtoon, ne kun on niin lähellä!

   Poista
 2. That’s true. Myönnän kuuluvani “kun nyt kerran lähdetään, niin lähdetään kauas” –periaatetta vaaliviin, mutta mitä merkitystä periaatteessa on, viettääkö vaihto–oppilasvuotensa Norjassa, vai toisella puolella maailmaa? Voin yhden päivän verran Norjassa, Kautokeinossa, käyneenä kertoa, että jo se luonto, se tunnelma, ja norjalaiset saavat maan tuntumaan todella erilaiselta Suomeen verrattuna.

  “Erilaista” on siis mahdollista löytää läheltä koti–Suomea.

  VastaaPoista
 3. Ja yksi kysymys, miten olet tehnyt nuo, joissa on sinun oma kuvasi, ja tuo “vaihto–oppilaana Norjassa, 2014 – 2015”? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää etten tehnyt niitä itse, kaveri auttoi :)

   Vilkaise wilmv.blogspot.fi

   Poista
 4. Tää on niin ihana tää sun ulkoasu! Peukut Wilmalle siitä! c: Tosi siistiä lähteä vaihto-oppilaaksi varmaan :) Ite tahtoisin kolosella työssäoppimaan britteihin kokiksi. Norjasta vielä sen verran, että muistan kun mulla oli tarkka suunnitelma. Yläasteen jälkeen stadiin lukioon, sitten Norjaan opiskelemaan eläinlääkäriksi. No empä mä tahtonutkaan sitten poikaystävän löydyttyä lähteä kauas. Tsemppiä sulle lukion opinnoissa ja olis ihanaa itekkin osata kieliä ♥ ... no ruotsiksi osaan sanoa tack ja hej, kiitos Jutalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Wilma oli ihana ku teki tän <3
   Suosittelen lähtemistä! En oo vielä ees lähtenyt, mut jo tähän mennessä oon saanu uusia ystäviä vaihtareitten parissa ja kaikkee muuta ihanaa on tullu vastaan! :) tsemppiä kans sulle opintoihin!

   Poista