19. elokuuta 2014

Hjem

Heipsan! Oon nyt sitten ollut jo useamman päivän Oslossa ja perheeni luona. Asun Oslon länsipuolella tosi kivassa kaupunginosassa (Hovseter), jossa on paljon lapsia. Holmenkollen on tossa puolen tunnin kävelyn päässä, eli tosi lähellä - yli puolet kävelyajasta kuluu nimittäin ylös kiipeämiseen!


Kuva koulumatkalta! Asun yhdessä noista valkoisista taloista. Takana näkyy Holmenkollen!
Noi talot on ihania kun ne on rakennettu tolla tavalla rinteeseen ja kaikki värit näkyy.

 
Tää paikka ja talo on molemmat ihan superhienoja! Meidän talo on siis tälläisellä alueella, jossa on muitakin taloja, jotka näyttää ulkoa ihan samalta mut eroaa sisältä :'D Täällä on joku 50 taloa, ja niillä on oma parkkihallikin! Veldig fint. Tykkään alueesta, koska naapurit on ollu tosi mukavia ja auttavaisia, ja täällä on kauppoja, urheilumahdollisuuksia, metroasema ja bussipysäkki ihan lähellä, mut silti täällä on hiljaista ja rauhallista. Suurkaupungin tunnelmaa saa sitten kun menee keskustaan päin :)
 


Kuva hiukan lähempää :) Talot näyttää tosiaan ulkoa ihan samalta, mut tunnistan jo oman kämpän.Talossa on kolme kerrosta, ja ylin kerros on mun! Tosin siellä ei oo muuta kun yks huone ja ovi parvekkeelle :D Voin sanoa jo nyt et kolmas kerros on kiva, koska mulla on vähän yksityisyyttä ilman että sulkeudun tänne. Huono puoli on se, että se on kolmas kerros. Oon kuolemanväsynyt koulun jälkeen ja viimeiset portaat tuntuu joltain maratonin viimeisiltä metreiltä :D  Mut tykkään tästä silti ihan hirveesti ja kun olin vähän levitellyt tavaroita ympäriinsä, paikka tuntu jo ihan kotoisalta koska hostit oli laittanu tänne muutakin kun pöydän ja sängyn.


En jaksanut siivota kuvaa varten :D Mut joo, tää on mulle just sopivankokoinen huone!

 
 
Koulukin meni sitten loppujen lopuksi ihan hyvin, mut ajattelin kirjoittaa siitä sitten viikonloppuna, kun ensimmäinen kouluviikko on ohi. Mulla onkin ollut ihan mukavasti tekemistä viime päivinä, oon tavannut sukulaisia, viettänyt muuten aikaa perheen kanssa, kävin Holmenkollenilla ja tutustunut kaupunkiin, tosin aika pintapuolisesti. Kuljen joka päivä kouluun Stortingetin (Norjan parlamentti), Karl Johans gaten (iso kävelykatu) ja kuninkaanlinnan ohi, mutten oo kertaakaan ehtiny kattoo niitä vilkaisua enempää :D Mut tänään tuli tsekattua Oopperatalo ja kaupungintalo! Tänään on Mette-Maritin syntymäpäivä joten lippuja oli kaikissa "virallisissa" paikoissa, Norjassa yleensä nostetaan lippu salkoon kun jollain talosta on syntymäpäivä :) 

 

1 kommentti: