11. marraskuuta 2014

Høstsamling med YFU

Viime viikonloppuna olin YFU:n järjestämässä syksytapaamisessa noin kahdenkymmenen muun vaihtarin kanssa. Varmaan norjalaisinta mitä voi tehdä on mennä viikonloppuna mökkiin keskelle metsää, ja juuri tämän teimme :-D Tavattiin lauantaina Oslossa ja ajettiin joku tunti naapuriläänin puolelle Sollihøgdaan, eli ei kovinkaan kauas... Jotenki tosi tylsää olla aina tässä Oslon läheisyydessä, etenkin kun edelleen hinkuisin sinne rannikolle! No, ehkä joskus. Ainakaan mun ei tarvinnut pitkän viikonlopun jälkeen matkustaa kolmea tuntia junassa, kunhan otin metron kotiin.

Jeg og andre utvekslingselever med YFU er her å oppleve norsk kultur. Hva er den norske ting man kan gjøre i helgene? Ja, gå til hytta midt i skogen med tjue poser brød! Og jeg må si at jeg skjønner hvorfor dere gjør det, det er ganske gøy!
Vi var i Sollihøgda, altså ikke så langt fra Oslo. Det er litt synd, fordi jeg fortsatt har lyst til å gå og se Vestlandet! Kanskje ibland. På søndag, etter lang helg, var det bare deilig at jeg måtte ikke sitte på toget for tre timer å gå hjem, jeg måtte bare ta t-bane...

Bussireissun jälkeen käveltiin joku tunti kaatosateessa. Maa oli mutainen ja vaikka musta tuntuikin tosi kotoisalta metsässä, niin esim. meksikolaisille kokemus taisi olla aika uusi. Ainakin niin päättelin kaikista kirosanoista mitä kuulin takaani :-D
Voin valehtelematta sanoa että mökille päästyämme vain vietimme aikaa yhdessä, otimme kuvia ja söimme. Siis vaihtareiden kanssa tulee syötyä joka ikinen hetki, vaikka kaikki olis ihan täynnä ni silti jos ruokaa on tarjolla, se syödään.
Sunnuntaina käytiin vähän läpi kulunutta vaihtovuotta ohjaajien kanssa ja siivoiltiin. Täällä siis suurin osa tällaisista metsämökeistä on DNT:n (Den norske turistforening) omistuksessa ja jos oot jäsen, saat avaimen joka käy kaikkiin mökkeihin ympäri Norjaa. Tosi siistiä!

Vi gikk nesten en time til hytta, og der vi bare snakket sammen, tok bilder og spiste. Jeg sverger, alt vi gjør sammen med utvekslingselevene er spising. Vi er sultene unge mennesker!
På søndag vi snakket om vårt år med YFU-folk. Det var godt å høre at nesten alle har det bra :-)Marraskuu on niin kaunista aikaa
I November Norge er så vakker... ikke
 

Hadet,
Janina

//ps: Kolme kuukautta Norjassa!
Tre måneder i Norge!

5 kommenttia:

 1. Ihanaa en kestä, sullaki alkaa tulla nää "ottaa metro" yms. kääntöilmaisut mitkä on ihan väärin suomeks...:-D Mulla ihan sama välillä, ootan vaa kauhulla sitä hetkeä ku alan sanomaan -ko/-kö -lauseita jos-rakenteella niinku ruotsiks... En tiiä onko norjaks sama mut muistat varmaan ruotsintunneilta miten se menee :-D

  Meillä oli muuten mun hostsiskon norjalaisen poikaystävän sisko (sori monimutkasta, tiiän) käymässä yks päivä, se puhu sellast ruotsinorjaa ja oli kyl vaikee pysyy perässä välillä! Eli ymmärrän mitä sun piti käydä läpi päästäkses sisään tohon kieleen...:-D Tosi hyvin vaikuttaa kyllä menevän kirjoituksista päätellen! Eikös sitä sanottu et kolmen kuukauden kohalla on saanu kielestä hyvän otteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, en ees huomannu ennen kun sanoit!! Hauska, oon huomannu että sekoilen koko ajan sanojen joka ja mikä käytössä... Siis kyllä mä säännön tiedän ja kirjoitin aina oikein ennen vaihtoa, nykyään kirjoittaessa kirjoitan koko ajan mikä. Ja norjassa on oma sana -ko/-kö-rakenteelle, täytyy toivoa että välttyisin edes siltä virheeltä, haha :-D

   Jep, pakko myöntää et alussa olin oikeesti aika pihalla et mitä mulle puhutaan yms. :D Mut nyt tuntuu et oon ylittäny jonkun kynnyksen ja norja vaan sujuu!

   Luin sun blogikirjotuksen (ja oon liian laiska vastaamaan siihen joten laitanpa tähän), tosi kiva että toi asia selvis! Etenkin kun pääsit vielä tuttujen luo etkä ainakaan joutunut lähtemään kaupungista, niinkin olisi voinut pahimmassa tapauksessa käydä :-)

   Poista
 2. Onhan sen näköistä seutua ettei ketään muita mailla halmeilla? Viihtyisän näköinen mökki ja sakki :). Tuli tekstiä lukiessa mieleeni ja nyt pitää tunnustaa; ajattelin hankkia sulle nimpparilahjaksi pokkarin MUTTA menin puihin, kun ajattelin etten halua sekoittaa jo hyvin opittua norjankieltä Suomella...;o)) eli pokkaria ei nyt ole tulossa :(. Olisiko ollut ok kuitenkin?
  Mukavaa viikonjatkoa, terveiset kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ketään kyllä missään :-D

   Ja olis ollut ok! Mulla ei oo oikeen mitään luettavaa ku en vielä jaksa lukea norjaks vaiks se ihan ok sujuukin, eikä mua huvita ihan enkuksikaan lukea :-)

   Poista
  2. No voih ... mutta hätä ei ole tämän näköinen :) . Hoidan asian kuntoon ;o).

   Terveiset

   Poista