22. tammikuuta 2015

Heissaan taas pitkästä aikaa :-) Täyty oikeen kaivaa kalenteri laukusta ja kattoa mitä oon viime aikoina tehnyt, kun en itsekään tahdo muistaa!
Koulun alettua kiirettä on siis pitänyt, ja mulla on ollut tosi hauskaa! Ekana kouluviikkona piti taas totutella kouluun ja lukea ensimmäinen kirjani norjaksi. Kyllä siinä jonkin aikaa kesti mutta nyt se on ohi, eikä se sitten lopussa ollut ihan niin uuvuttavaa kuin ajattelin.
Saman viikon lauantaina kävin myös Drammenissa vaihtareiden kanssa laskettelemassa. Tein jotain muutakin mut en kyl yhtään muista et mitä :-D Tuntuu että en oo saanu hetkekskään istahdettua alas, mut en muista miksi.

Viime viikonloppuna oltiin kuoron kanssa hyttaturilla Nordmarkassa, Oslon pohjoispuolella olevassa metsässä olevalla mökillä. Lähdettiin perjantaina heti koulun jälkeen, otettiin metro viimeiselle pysäkille ja sieltä lähdettiin hiihtämään mökille. Matkaa oli vaan viis kilometriä, mut jotenkin me käytettiin siihen kaks ja puol tuntia... :-D Päästiin kuitenkin perille!
Oltiin kaikki tosi väsyneitä koulusta, rinkan kantamisesta ja hiihtämisestä, mut silti meillä oli illalla vielä yhdet kuoroharkat ja sen jälkeen päädyttiin leikkimään seuraleikkejä yhteen asti. Olin niin väsynyt etten oikeastaan muista koko illasta mitään.
Lauantaina oli lisää harjoituksia ja muuten vain yhdessäoloa! Pelattiin pelejä, syötiin ja käytiin vähän ulkonakin. Illalla oli årsmøte eli "vuositapaaminen", jossa äänestettiin uus johto kuorolle ja käytiin jotain kuoron sisäisiä juttuja läpi. Sen jälkeen kävin parin uuden kaverin kanssa kuutamokävelylle ja tähtitaivas oli aivan ihana!!
Sunnuntaina laulettiin vielä jumalanpalveluksessa (mökin yhteydessä oli siis myös kappeli), jonka jälkeen lähdettiin taas suksilla kotia kohti. Tällä kertaa käytettiin siihen melkein neljä tuntia, mut me kyllä tehtiin pidempi lenkki ja pysähdyttiin yhdessä vaiheessa laulamaan kuorolauluja :-D Oli aivan huisin hauskaa!

Eilen taas tapahtui paljon ja olinkin koulussa melkein kellon ympäri. Aamulla menin politiikan ja ihmisoikeuksien -ryhmän kanssa Minitingetiin. Se oli siis tavallaan miniversio Stortingetistä eli parlamentista, jossa me oltiin siis valtuutettuja. Mä olin hallituspuolueessa, Folkepartietissa, ja me oltiin vähemmistöhallitus jonka ainoa tehtävä oli saada ehdotuksensa läpi ja pysyä hallituksessa. Kaikki oli niin kuin tehty meille valmiiksi - puolueet, puolueohjelmat, Minitingetissä käytävät asiat ja niihin valmistautuminen. Me käytiin komiteoissa, kuuntelemassa äänestäjiä, vastailtiin sähköposteihin ja oltiin kyselytunnilla ja tv-debatissa... Toi oli tosi kiva kun noi kyselytunninkin jutut oli niinkun valmiiksi meille tehtyjä, mut silti saatiin käyttää omaa päätä ja päästiin juttuihin mukaan.
Meidän hallitus siis ehdotti, että jokaiseen ihmiseen asennettaisiin siru, joka kertoo kaiken sairaushistorian tai jotain... Meidän piti puhua muut puolueet tähän juttuun mukaan, mut sitä ei oltu tehtykään ihan niin helpoksi!  Siinä tuli kaikkia korruptioepäilyjä meidän puoluetta kohtaan ja kaikkea muuta hauskaa, joka teki kaikesta tosi jännää.
Sit lopuksi mentiin saliin, jossa esitettiin vielä viimeiset argumentit asioiden puolesta ja äänestettiin. Kaikki muut puolueet oli niin hallitustahtoisia et meidän siruehdotus ammuttiin heti alas, koska oltiin (tai siis meidän digitaalisesti nähty pääministeri)  luvattu vetäytyä hallituksesta, jos se hylätään. Me siis tavallaan epäonnistuttiin, mut tosi hauskaa oli!!
Sit mentiin takas koululle ja loput tunnit oli ihan normaalisti. Illalla oli Åpen dag, eli meidän koulu oli avoinna kaikille 10. luokkalaisille. Laulettiin kuoron kanssa, ja lopun iltaa seisoin Katta Målungdom -kerhon kanssa :-)

Huomenna on nyttårsball eli jonkin sortin tanssiaiset, joita odotan innolla!

Hadet,
Janina

// Unohdin kertoa että sain maanantaina myös todistuksen. Sain kaks kolmosta norjasta (suullinen ja bokmål), eli 6-7 Suomessa, kaks vitosta eli ysin!! historiassa&filosofiassa sekä liikunnasta, ja loput nelosia, 8-7. Oon aika tyytyväinen :-)
Syy miksi oon myös tohon norjaan silleen semityytyväinen, on se että sain nynorskista neljä. Siis mä kirjoitan ja luen bokmålia ja oon hädin tuskin tutustunut nynorskiin, ja silti sain siitä paremman arvosanan?? Haha en todellakaan ymmärrä miksi mut kelpaa :-D

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä alkaneeseen koulu -puoli- vuotiseen vielä :).

    VastaaPoista
  2. voi vitsit haluaisin kanssa kuutamokävelylle!

    VastaaPoista