19. syyskuuta 2014

Livet er kjempegodt

Huomenna oon asunu viis viikkoa perheen luona Oslossa. Aika kuluu niin nopeasti että mua pelottaa, pelkään että mun kuukaudet täällä vaan hujahtaa ohi ja että kohta istun koneessa kohti Suomea D: Tuntuu tyhmältä miettiä tota, koska mullahan on reilusti yli puolet vielä jäljellä!

Lukuunottamatta tota oon onnellinen täällä :) Oslo on mun koti nyt, perheen kanssa ja koulussa menee hyvin ja mulla on jo kavereitakin. Mitään hirveetä kulttuurishokkia en oo kokenut, mikä ei kauheasti yllätä, enkä oo juuri kaivannut Suomea.

Mun norja on kehittynyt ihan huimasti, ja koulussa puhun oikeastaan pelkkää norjaa. Mitä enemmän puhun, sitä selvemmin huomaan kaikki virheet mitä teen, mut se ei haittaa. Muut ymmärtää mua ainakin suunnilleen ja sehän on tärkeintä :D Oppitunneilla en jaksa kuunnella koko aikaa, mut yleensä oon kartalla, että mistä suunnilleen puhutaan. Luen tosi hitaasti, mut pystyn lukemaan jopa politiikan&ihmisoikeuksien kirjaa käyttämättä melkein yhtään sanakirjaa, jee!


Eg elskar nynorsk! Liityin siis Norsk Målungdomiin, joka yrittää edistää uusnorjan opetusta kouluissa yms. Mun on tosi vaikea lukea uusnorjaa mut silti oon tosi kiinnostunut siitä! 
 
Lopuks vielä pari kuvaa Aker bryggestä :) Mulla ei oikeastaan oo mitään ihmeellistä kerrottavaa, koska elän ihan normielämää täällä. Vaihtarien kanssa suunnitellaan kajakkireissua ja itse koitan keksiä tekemistä syyslomaksi. Life is goood.
 
 

Aker brygge & Tjuvholmenin kaupunginosa on tosi trendikkäitä ja aivan törkeän kalliita paikkoja.. 
 
Hadet,
Janina

2 kommenttia:

  1. Siellä edelleen ilmat näyttää suosivan :). Mitä lämpöasteita vielä ollut? Kajakkireissu kuulostaa mukavalta, onko teille tulossa mukaan joku joka on kajakoinut ennenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika lämmintä, mut nyt on alkanu viilenemään :) Ilman takkia oon kyllä tarkentunu täällä!

      Poista