29. syyskuuta 2014

Overskrift

Heissaan!
Ei mitään uutta auringon alla, mitä nyt kuulumisia ajattelin kertoilla :)

Viime viikonloppuna lauantaina skypettelin kotiin päivällä ja juttelin kotiväen kanssa. Aluksihan mulla oli suunnitelmana katkaista yhteydet kokonaan kaikkiin ja skypettää kotiin joka kuukausi, mut oon vähän lipsunut siitä... Kotiin lähettelin sähköpostia/muuta viestiä käytännön asioista, ja kavereihin oon pitäny yhteyttä WhatsApilla, hehheh. Valmennusleirillä Suomessa sanottiin että WA kannattais vaan poistaa vuoden ajaks, mut koska mulla ei oo ollu ikävä niin annan sen olla :) Poistan sen sitten jos alkaa tosi vaikeaksi menemään.
Skypen jälkeen menin Facebookiin ja kommentoin hetken mielijohteesta yhen kaverini päivitykseen, ja viis minuuttia myöhemmin olinkin jo kiireesti tekemässä lähtöä keskustaan :D Tää kaveri siis oli esittelemässä Osloa kuudelle saksalaiselle ja kysy että kiinnostaisko ketään tulla mukaan, ja minähän sitte menin. Saksalaisten lisäksi mukana oli pari tän kaverin luokkalaista, joita mä en tuntenut, mut äkkiäkös siinä tutustui. Käytiin kaupungissa tsekkaamassa Oslo maraton, Aker brygge ja Astrup Fearnley museet, jossa oli esillä nykytaidetta. Taide on musta sinänsä ihan kiinnostavaa mut nykytaiteesta en ymmärrä mitään. Noh, ainakin pääsylippu oli ilmainen :D
Kello alkoi olla jo aika paljon ja oltiin kaikki nälkäisiä, niin päätettiin sit osan mennä tän kaverin kotiin tekemään ruokaa. Aika hienoo mun mielestä että se oli valmis päästämään kotiinsa kauheen lössin ihmisiä keitä se ei ees tunne kunnolla :D Mut joo, mentiin sinne, tehtiin ruokaa, juteltiin ja kuunneltiin musaa. Oli jopa niin hauskaa että tulin viimeisellä metrolla kotiin yhden maissa. Tuskin tarvii sanoa että olin ihan poikki koko viikon.

Tiistaina mulla oli tosi pitkä mut toosi hauska päivä koulussa. Aluks mulla oli latinaa, joka on siis mun lempiaine täällä ja sen jälkeen liikuntaa. Kysyin kaverilta et mitä meillä on liikunnassa tänään ja vastaus oli "rumpeldunk", ihmettelin siinä sit hetken että öö mitä :D Noh, mentiin siinä pihalle, jossa selvis että me pelataan huispausta! Jokaiselle annettiin sählymaila luudaksi ja lämmiteltiin. Lopuks pelattiin viiden minuutin pelejä joukkueina. Tää tulee ilmeisesti meidän koulun Harry Potter -kerholta, joka joskus ruokatunneilla pelaa huispausta :D
Liikunnan jälkeen oli ruokatunti ja hissaa/filsaa. Tän jälkeen menin yhen kaverin kanssa kuoroon kattomaan että millaista se on, ja se oli ihanaa! En oo siis ikinä laulanut ennen, mut nyt alan käydä siellä joka viikko :)

Perjantaina alkoi høstferie! Mulla ei oo mitään ihmeellisiä suunnitelmia koska hostit on töissä, ajattelin vaan maksaa univelkoja, tavata kavereita (ketkä nyt on Oslossa tällä viikolla) ja tehdä mun esseetä politiikkaan&ihmisoikeuksiin... ei kyl huvita yhtään mut valitettavasti lupauduin tekemään sen puolvahingossa.

Lauantaina lähdin taas Drammeniin, jossa meidän piti mennä kajakoimaan. Noh, me mentiin  ennen avaamisaikaa kaupalle ja odotettiin siellä parisen tuntia, eikä omistajaa kuulunut. Koitettiin sitten soittaa sille, mut eipä vastannut... Eli se juttu peruuntui. Istuskeltiin siinä sit vielä hetki ulkona ennen kuin mentiin yhden Drammenissa asuvan kotiin, syötiin ja katottiin leffaa. Me syötiin oikeesti koko päivän, mut silti kun tulin kotiin niin olin kuolemaisillani nälkään ja söin kaks lautasellista ruokaa... En oo käyny vaa'alla niin en tiiä onks vaihtarikiloja jo kertynyt :D


Tuli vähän nälkä, kun odoteltiin sitä kajakkityyppiä... Pidettiin piknikki keskellä kaupunkia :D
 
Just another class pictureMukana oli yks Kristiansandissa asuva vaihtari, joka oli siis täällä Oslossa tapaamassa sukulaisia. Hän kysyi multa, voisinko näyttää maanantaina hänelle Osloa, ja lupasin. Mukaan tuli muitakin, jotka ei oo kauheesti Osloa nähnyt, joten tästä tuli taas yksi vaihtaritapaaminen :D Käytiin eka syömässä ja söin elämäni kalleimman pitsan. Jaettiin se pitsa kolmeen osaan, ja jokaisen osa oli juomineen yli 15 euroa!! Pitsa oli kyl tosi hyvää mut 15 euroa pitsan kolmasosasta... huh.
Sen jälkeen käytiin Oopperatalolla, Karl Johans gatella, YFU:n toimistolla ja shoppailemassa. Oli kyllä taas tosi kiva päivä!

 
 
Oopperatalolla

Slottet!


Selfie kuninkaan kaartilaisen kanssa! Harmi et feilasin sen


 
Hadet,
Janina

ps. en sitten millään keksinyt otsikkoa4 kommenttia:

 1. Onks sulla instagramia?

  VastaaPoista
 2. Muistaa myös levät tarpeeks :) ... Kuoro??? hmm, kuulostaa mielenkiintoiselta ;=). Kait siellä kotosallakin pitäis vähän avustaa vanhempia, kokkailla esim.?? Oletteko suunnitelleet kajakkireissun uusimista? Ei muuten huonomman näköinen pizza, on kokoa ja näköä. Kuulumisiin taas, hejssan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lepään tarpeeksi ja itseasiassa lupasin tehdä kotitöitä tällä viikolla kun kerran kotona olen :-D Ja ei me ainakaan vielä puhuttu, ei varmaan tänä vuonna ainakaan ehditä kun ilmat viilenee sen verran nopeasti, mut ehkä ensi vuonna sitten :)

   Poista