29. syyskuuta 2014

Overskrift

Heissaan!
Ei mitään uutta auringon alla, mitä nyt kuulumisia ajattelin kertoilla :)

Viime viikonloppuna lauantaina skypettelin kotiin päivällä ja juttelin kotiväen kanssa. Aluksihan mulla oli suunnitelmana katkaista yhteydet kokonaan kaikkiin ja skypettää kotiin joka kuukausi, mut oon vähän lipsunut siitä... Kotiin lähettelin sähköpostia/muuta viestiä käytännön asioista, ja kavereihin oon pitäny yhteyttä WhatsApilla, hehheh. Valmennusleirillä Suomessa sanottiin että WA kannattais vaan poistaa vuoden ajaks, mut koska mulla ei oo ollu ikävä niin annan sen olla :) Poistan sen sitten jos alkaa tosi vaikeaksi menemään.
Skypen jälkeen menin Facebookiin ja kommentoin hetken mielijohteesta yhen kaverini päivitykseen, ja viis minuuttia myöhemmin olinkin jo kiireesti tekemässä lähtöä keskustaan :D Tää kaveri siis oli esittelemässä Osloa kuudelle saksalaiselle ja kysy että kiinnostaisko ketään tulla mukaan, ja minähän sitte menin. Saksalaisten lisäksi mukana oli pari tän kaverin luokkalaista, joita mä en tuntenut, mut äkkiäkös siinä tutustui. Käytiin kaupungissa tsekkaamassa Oslo maraton, Aker brygge ja Astrup Fearnley museet, jossa oli esillä nykytaidetta. Taide on musta sinänsä ihan kiinnostavaa mut nykytaiteesta en ymmärrä mitään. Noh, ainakin pääsylippu oli ilmainen :D
Kello alkoi olla jo aika paljon ja oltiin kaikki nälkäisiä, niin päätettiin sit osan mennä tän kaverin kotiin tekemään ruokaa. Aika hienoo mun mielestä että se oli valmis päästämään kotiinsa kauheen lössin ihmisiä keitä se ei ees tunne kunnolla :D Mut joo, mentiin sinne, tehtiin ruokaa, juteltiin ja kuunneltiin musaa. Oli jopa niin hauskaa että tulin viimeisellä metrolla kotiin yhden maissa. Tuskin tarvii sanoa että olin ihan poikki koko viikon.

Tiistaina mulla oli tosi pitkä mut toosi hauska päivä koulussa. Aluks mulla oli latinaa, joka on siis mun lempiaine täällä ja sen jälkeen liikuntaa. Kysyin kaverilta et mitä meillä on liikunnassa tänään ja vastaus oli "rumpeldunk", ihmettelin siinä sit hetken että öö mitä :D Noh, mentiin siinä pihalle, jossa selvis että me pelataan huispausta! Jokaiselle annettiin sählymaila luudaksi ja lämmiteltiin. Lopuks pelattiin viiden minuutin pelejä joukkueina. Tää tulee ilmeisesti meidän koulun Harry Potter -kerholta, joka joskus ruokatunneilla pelaa huispausta :D
Liikunnan jälkeen oli ruokatunti ja hissaa/filsaa. Tän jälkeen menin yhen kaverin kanssa kuoroon kattomaan että millaista se on, ja se oli ihanaa! En oo siis ikinä laulanut ennen, mut nyt alan käydä siellä joka viikko :)

Perjantaina alkoi høstferie! Mulla ei oo mitään ihmeellisiä suunnitelmia koska hostit on töissä, ajattelin vaan maksaa univelkoja, tavata kavereita (ketkä nyt on Oslossa tällä viikolla) ja tehdä mun esseetä politiikkaan&ihmisoikeuksiin... ei kyl huvita yhtään mut valitettavasti lupauduin tekemään sen puolvahingossa.

Lauantaina lähdin taas Drammeniin, jossa meidän piti mennä kajakoimaan. Noh, me mentiin  ennen avaamisaikaa kaupalle ja odotettiin siellä parisen tuntia, eikä omistajaa kuulunut. Koitettiin sitten soittaa sille, mut eipä vastannut... Eli se juttu peruuntui. Istuskeltiin siinä sit vielä hetki ulkona ennen kuin mentiin yhden Drammenissa asuvan kotiin, syötiin ja katottiin leffaa. Me syötiin oikeesti koko päivän, mut silti kun tulin kotiin niin olin kuolemaisillani nälkään ja söin kaks lautasellista ruokaa... En oo käyny vaa'alla niin en tiiä onks vaihtarikiloja jo kertynyt :D


Tuli vähän nälkä, kun odoteltiin sitä kajakkityyppiä... Pidettiin piknikki keskellä kaupunkia :D
 
Just another class pictureMukana oli yks Kristiansandissa asuva vaihtari, joka oli siis täällä Oslossa tapaamassa sukulaisia. Hän kysyi multa, voisinko näyttää maanantaina hänelle Osloa, ja lupasin. Mukaan tuli muitakin, jotka ei oo kauheesti Osloa nähnyt, joten tästä tuli taas yksi vaihtaritapaaminen :D Käytiin eka syömässä ja söin elämäni kalleimman pitsan. Jaettiin se pitsa kolmeen osaan, ja jokaisen osa oli juomineen yli 15 euroa!! Pitsa oli kyl tosi hyvää mut 15 euroa pitsan kolmasosasta... huh.
Sen jälkeen käytiin Oopperatalolla, Karl Johans gatella, YFU:n toimistolla ja shoppailemassa. Oli kyllä taas tosi kiva päivä!

 
 
Oopperatalolla

Slottet!


Selfie kuninkaan kaartilaisen kanssa! Harmi et feilasin sen


 
Hadet,
Janina

ps. en sitten millään keksinyt otsikkoa19. syyskuuta 2014

Livet er kjempegodt

Huomenna oon asunu viis viikkoa perheen luona Oslossa. Aika kuluu niin nopeasti että mua pelottaa, pelkään että mun kuukaudet täällä vaan hujahtaa ohi ja että kohta istun koneessa kohti Suomea D: Tuntuu tyhmältä miettiä tota, koska mullahan on reilusti yli puolet vielä jäljellä!

Lukuunottamatta tota oon onnellinen täällä :) Oslo on mun koti nyt, perheen kanssa ja koulussa menee hyvin ja mulla on jo kavereitakin. Mitään hirveetä kulttuurishokkia en oo kokenut, mikä ei kauheasti yllätä, enkä oo juuri kaivannut Suomea.

Mun norja on kehittynyt ihan huimasti, ja koulussa puhun oikeastaan pelkkää norjaa. Mitä enemmän puhun, sitä selvemmin huomaan kaikki virheet mitä teen, mut se ei haittaa. Muut ymmärtää mua ainakin suunnilleen ja sehän on tärkeintä :D Oppitunneilla en jaksa kuunnella koko aikaa, mut yleensä oon kartalla, että mistä suunnilleen puhutaan. Luen tosi hitaasti, mut pystyn lukemaan jopa politiikan&ihmisoikeuksien kirjaa käyttämättä melkein yhtään sanakirjaa, jee!


Eg elskar nynorsk! Liityin siis Norsk Målungdomiin, joka yrittää edistää uusnorjan opetusta kouluissa yms. Mun on tosi vaikea lukea uusnorjaa mut silti oon tosi kiinnostunut siitä! 
 
Lopuks vielä pari kuvaa Aker bryggestä :) Mulla ei oikeastaan oo mitään ihmeellistä kerrottavaa, koska elän ihan normielämää täällä. Vaihtarien kanssa suunnitellaan kajakkireissua ja itse koitan keksiä tekemistä syyslomaksi. Life is goood.
 
 

Aker brygge & Tjuvholmenin kaupunginosa on tosi trendikkäitä ja aivan törkeän kalliita paikkoja.. 
 
Hadet,
Janina

10. syyskuuta 2014

Litt mer om skole

Moi! Aloitin maanantaina neljännen kouluviikkoni ja vasta nyt musta alkaa tuntua, että käyn Kattaa, tiedän miten asiat menee siellä ja mitä oon tekemässä :D Ajattelin siks kertoa vähän, millaisia tunnit oikeasti on siellä ja millaista on käydä norjalaista lukiota!

Myöhästyminen
Vaikka metrot kulkee n. 7 minuutin välein, oon silti vähän myöhässä joka aamu, koska en jaksa lähteä aikaisemmalla metrolla... Aamulla on muutenkin meillä vähän hälinää ja joskus mun arvioimat ajat heittää ihan täysin. Joskus ehdin nimenhuutoon, joskus en, en tajuu miks mut ne nimet tuntuu vaihtelevan paikkaa siinä listassa! Opettajat ei sano myöhästymisestä mitään eikä pyydä selitystä, mut se vaikuttaa silti numeroon. Jos taas on usein tosi paljon myöhässä, voi ennen numeron antamista tulla kysely että hei sun myöhästymisistä on tullut näin ja näin paljon poissaoloa, miksi? :D Luulen ettei se mun pari minuuttia kauheesti vaikuta.

Läksyt ja kirjat
En oo saanut paljon yhtään läksyjä, ainoastaan pari pikku tehtävää silloin ja tällöin. Läksyjä ei tarkasteta ikinä, paitsi espanjassa, ja silloinkaan jos ei ole tehnyt, opettaja ei sano mitään. Luulen että se on sama kuin myöhästymisten kanssa: merkintä tulee, ja jos niitä on liikaa, se vaikuttaa numeroon. Mulle kyllä kelpaa toi tarkistamattomuus, välillä en ees tajua että meille tuli läksyjä! Teen läksyt silloin kun tiedän niitä olevan ja jos mulla on aikaa.
Kirjoja ei käytetä melkein yhtään. Latinassa käytetään aktiivisesti yhtä kirjaa kuudesta, ja muissa aineissa tyyliin kerran viikossa katsotaan jotain kirjasta :D En oo saanut vielä kaappia, joten on tosi ärsyttävää raahata monta painavaa kirjaa & tietokone kouluun, vaikkei niitä edes käytetä... Mut täytyy toivoa et saisin sen kaapin pian!
Hissankirjat ja politiikan&ihmisoikeuksien kirjat on kokonaan bokmålilla kirjoitettuja, ja loput sekaisin bokmålilla ja nynorskilla. Espanjan kirjassa on kaikki sanottu bokmålilla ja nynorskilla, mut muissa aineissa joka toinen kappale on bokmålilla ja joka toinen nynorskilla, ja esim. norjassa se on jotenkin tosi häiritsevää. Oon kiinnostunut nynorskista ja liityin koulussa jopa Nynorsk-kerhoon, mut se vaikeuttaa lukemista hirveesti :D Osa sanoista on tosi samankaltaisia, mut osa tulee ihan puskista, esim. miten = hvordan (BM) = korleis (NN). Koita siinä sitten lukea :D

Tunnit
Normaalisti tunti kuluu niin, että opettaja luennoi ja keskustelee luokan kanssa aiheesta. Joissain aineissa opettaja kirjoittaa muistiinpanoja, joissain ei. Tykkään muistiinpanoista koska jaksan silloin paremmin kuunnella ja pysyn paremmin mukana, mut auta armias jos opettajalla on huono käsiala... En kehtaa kysyä joka toista sanaa ja on vaikeaa arvata mitä sanaa opettaja tarkoittaa. Mulla on varmaan puolet muistiinpanoista ihan hölynpölyä!
Opettajat käyttää nettiä aika paljon, samalla tavalla kuin Suomessakin: ne näyttää videoita ja PowerPointeja ja uutisia yms.
Espanjassa tehdään tietysti tehtäviä, mut silti vähän ja etenkin suullisia on tosi vähän. Suulliset tehtävät korvautuu kyllä sillä, että opettaja puhuu espanjaa ja olettaa kaikkien vastaavan ja puhuvan muutenkin pelkkää espanjaa :D Jopa kielioppi käydään espanjaksi.
Latinassa taas me käydään läpi kielioppia ja käännetään tekstejä. Kieltenopiskelu on tosi outoa, koska Suomessa oon tottunu siihen että kielioppi käydään läpi ja sit sitä harjoitellaan, mut täällä kesken kääntämisen opettaja selittää jonkun konjunktiivin parilla lauseella ja sit käskee jatkamaan.

Opiskelu
Kuten sanoin aiemmin, opiskelu on tosi paljon oppilaan omalla vastuulla. Koska läksyjä ei ikinä tarkisteta niin on ihan sama periaatteessa että tekeekö ne vai ei, mut tietysti suurin osa tekee. Melkeen kaikki kirjoittaa muistiinpanot ja esittää jatkokysymyksiä. Oppilaat on myös tosi vastuullisia! Tänään hissan&filosofian opettaja oli poissa eikä meillä ollut sijaista, ja normisti Suomessa oppilaat ois varmaan lähtenyt kotiin, etenkin kun toi oli vika tunti. Mut täällä tyypit meni koneelle, etti ja laitto pyörimään leffan, joka oli jäänyt viime tunnilla kesken, ja katto sitä hiljaa kiltisti koko tunnin. Tietty toi oli varmaan vähän erilaista kun meillä oli leffa katsottavana, mut silti :D
Kaikesta vastuullisuudesta huolimatta tunneilla on meteliä ja tyyliin kaikki on koneilla Facebookissa tai tekee jotain muuta. Tuntuu tosi ristiriitaiselta!
Me mennään aineissa eteenpäin tooosi hitaasti, ainakin siltä tuntuu suomalaisen lukion tahdin jälkeen... Tietty meillä on koko vuosi aikaa käydä asiat läpi, mut silti.

Kaiken kaikkiaan ajattelin ottaa tän vuoden superrennosti, koska saan joka tapauksessa lasketuksi vain viisi kurssia ja tuskin edes niitäkään. Oon oppinu suurimman osan asioista jo viime vuonna, paitsi tietty Norjaan liittyvät asiat. Keskityn norjaan ja latinaan ja koitan olla pinnaamatta liikunnasta, siitä voisinkin varmaan helposti saada kurssin :D

Koulussa on muuten hauskaa tällä hetkellä, kun kaikki kerhotoiminta alkaa käynnistyä ja ninjaleikki on menoillaan... Ninjaleikissä yritetään siis "tappaa" muita oppilaita :D Jokaiselle mukanaolijalle määrätään henkilö, joka hänen pitää tappaa ja niin edelleen. Tappaa voi kietomalla mustan nauhan toisen käsivarteen ja antaa sen olla siinä kolme sekuntia, laittamalla manteliuutetta ruokaan/juomaan, tai laittamalla omenan toisen oikealle puolelle kolmeksi sekunniksi. Tappaessaan ninjalla pitää olla päässä sellanen musta juttu, jotta ihmisen tunnistaa ninjaksi. On tosi hauskaa kattoa, kun ihmiset on niin vainoharhaisia ja pyytää mua menemään ensimmäisenä kulmista XD Just tänään hissan&filsan tunnilla yks ninja juoksi luokkaan ja tappoi yhden ilman että poika ehti edes huomata mitään. Ite en valitettavasti oo mukana kun en tiennyt tästä :D

Olin eilen saunassa!! <3 Mun kontaktihenkilö tunsi yhden, jolla on sauna kotona, ja me mentiin yhdessä koittamaan sitä :D Mä olin jotenki olettanut et se olis suomalaistyyppinen sauna eli että suihkusta pääsis sinne suoraan tai edes että se olis kellarissa, mut tämäpä oli keskellä olohuonetta... Että mä nauroin ku se vaan yhtäkkiä tuli eteen :D
Kokemuksena tää oli kuitenkin tosi kiva ja menisin mielelläni uudestaankin! Kiuasta ei ollut vaan lämpö tuli noista mustista seinähommeleista, ja toi lämpeni vissiin 65 asteiseksi (kirjotetaaks toi väliviivalla vai ilman?? ihanaa ja kauheeta ku en muista) tai jotain. Muuten toi tuntu ihan suomalaiselta saunalta, paitsi että hikoilin paljon enemmän ja se lämpö ei oikeastaan vaikuttanut muhun :D

Hadet,
Janina

7. syyskuuta 2014

Helgen

Moikka!

Pari YFU:laista oli järkännyt eiliselle tapaamisen Osloon, jonne tietty lähdin mukaan :) Oon tosiaan ainoa YFU:n vaihto-oppilas Oslossa (tosi harvinaista), ja siks on tosi kiva tavata muita, jotka asuu lähellä mut joiden kanssa ei viikolla tietenkään tuu nähtyä. Oon iloinen ollessani Oslossa yksin, koska tutustun silloin helpommin norjalaisiin, mut vertaistukea on aina kiva saada.

Muut tulivat junalla ja tavattiinkin sitten Sentralstasjonin edessä, josta menimme piknikille Vigelandparkiin/Frognerparkiin. Se on tosi iso, uusi ja hieno puisto, jossa ihmiset käy joogaamassa ja lenkkeilemässä aamuisin ja päivisin tekemässä samaa kuin me. Se on myös ilmeisesti turistinähtävyys monien alastomien patsaidensa takia.
Siellä me sitten vietettiin aikaa, pelattiin petankkia ja sulkapalloa, käveltiin kattelemassa patsaita ja syötiin. Kaikki oli tuoneet jotain ja grillailtiin siinä myös norjalaisia hodareita, pølser med lumper :D Pølse on nakki ja lumpe on mun mielestä sama asia kuin rieska. Tosi hyvää!

Muut joutui lähtemään kotiin joskus neljältä, ja mä ehin syömään kotona ja oleilemaan vähän aikaa ennen kuin lähdettiin hostvanhempien kanssa katsomaan H.M Kongens Gardea... eli Hänen Majesteettinsa kuninkaan kaartia. Kaartilaisten päätehtävä on ilmeisesti suojella kuningasta virkatehtävissä, jos oikein ymmärsin, mut sen lisäksi ne tekee esityksiä. Kaartissa on soittajia ja jotain marssijoita, ja ne marssii ja pyörittelee aseita. Mua huvitti kun aluksi ne marssi jonkun hittibiisin tahtiin, mut sen jälkeen soittajat alkoi soittaa ja se oli tosi hienon näköistä!! Koko esitys oli niin synkronoitu yhteen, ja näytti niin siistiltä kun kaikki meni rytmissä ihan samaan aikaan.

Norjan asevelvollisuudesta: periaate on ilmeisesti sama kuin Suomessa (ellet mene armeijaan menet siviilipalvelukseen), mut paaljon löyhempi. Siviilipalveluksestakin voi kuulemma luistaa helposti jos niin haluaa. Suurin osa niistä, jotka menee oikeesti armeijaan, menee leikkimään metsään pyssyillä mut sit voi myös hakea kaartiin, ja mun hostisä oli vissiin tietokoneiden parissa armeijassa. :D

Tänään mentiin koko perhe kasvitieteelliseen puutarhaan yhden perheen kanssa, jonka lapset on samassa päiväkodissa kun mun sisarukset. Siellä me vaan leikittiin lasten kanssa, käveltiin ympäri puistoa ja käytiin myös museossa, Naturhistorisk museumissa. Suomeks joku luonnonhistorian museo??
Siellä oli muuten samaan aikaan maanviljelijöiden markkinat, ja sain maistaa ihan aitoa brunostia, ei sitä mitä kaupasta saa... ja oli muuten kamalaa. Kaupasta ostetusta tykkään jotenkuten, mut tota aitoa en söis XD

Sen jälkeen muu perhe lähti synttäreille ja mä menin mun kontaktihenkilön kanssa Tøyenin markkinoille sen lasten kanssa, ja pyörittiin siellä parisen tuntia. Nyt ajattelin vaan lepäillä ja ehkä vaivautua tekemään läksyt!

Haha mulla oli vähän vaikeuksia päästä ylös :D


Kiivettiin siis Sentralstasjonin edessä olevan suuren tiikerin päälle! Tunnen sopeutuneeni Norjaan tosi hyvin, mut muiden vaihtareiden kanssa meistä tulee yks iso ärsyttävä turistilauma :D


Alituiseen nälkäiset vaihto-oppilaat... Tajusin ottaa kuvan vasta kun kaikki oli syötyAina vaan kiipeilemässä patsaiden päälle

 
 
Toi aukio on vissiin sellainen, että kun tossa keskellä seisoo, niin voi sanoa mitä vaan ja kaikki kuulee..? En kyl muista kuulleeni mitään ilman huutamista :D 


Ihanat ihmiset ❤

H.M. Kongens Garde
 
 
 
Hadet,
Janina

3. syyskuuta 2014

Tre uker

Tänään mulla tuli täyteen kolme viikkoa Norjassa! Näiden viikkojen aikana oon tavannut niin paljon ihania ihmisiä, puhunut norjaa ja kokenut upeita elämyksiä. Tietty nää on vasta ekat viikot ja sitä kuherruskuukausivaihetta, mut voin sanoa olevani onnellinen täällä. Oon oppinu nauttimaan elämästä ihan eri tavalla kuin Suomessa, oon oppinut sanomaan kyllä ja heittäytymään hetken mukana.

Lupasin kuitenkin itelleni, et olisin täällä myös rehellinen. Kaikki ei suinkaan ole ollut päivänpaisteista joka päivä. Maanantaina mulla oli ihan hirveä päivä, olin tosi masentunut ja ekaa kertaa mietin että mitä hemmetiä mä oikeesti teen täällä. En tiiä mistä toi olo tuli, mulle ei tapahtunu mitään erityistä koko päivänä. Koti-ikävää en oo kauheesti tuntenut enkä edes maanantainakaan, en kaivannut erityisesti kotia vaan sitä tuttuutta mitä mulla on Suomessa. Tunnen oloni kodiksi täällä, mut silti esim. ympäristö ja kaupungin hulina tuntuu edelleen oudoilta, vaikka tykkäänkin niistä ja totun enemmän päivä päivältä.
Puhuin hosteille tästä ja se kyllä kannatti :) Ne onnistui piristämään mua ja seuraavana päivänä surkea olo oli muisto vaan.

Toivon etten koe tollaista päivää enää, mut tiedän et niitä tulee vielä. Silti en kadu lähtöä hetkeäkään - olisin jäänyt niin paljosta paitsi.

Viime viikolla mulla ei kauheesti ollut ohjelmaa. Torstaina kyllästyin siihen kun mulla ei oo oikeen ketään kenen kanssa tehdä jotain koulun jälkeen, joten kävin yksikseni Karl Johans Gatella, Oslon suurimmalla kävelykadulla vähän kävelemässä, kun se on ihan metropysäkin vieressä. Oli ihanaa kävellä ja tietää, että asun täällä <3

 Mun kontaktihenkilö kävi meillä perjantaina ja tein kaikille kesäkeittoa :D Se oli vähän mautonta mut muuten onnistu ihan ok! Lauantaina mentiin taas mökille ja palattiin sunnuntaina päivällä, jonka jälkeen menin kontaktihenkilöni luokse.

Tiistaina meillä oli urheilupäivä, josta en alkuun ollut niin innoissani mut siellä olikin tosi kivaa! Mulla oli aamulla latinaa, jonka jälkeen menin yhen porukan kanssa Sognsvannille (sama paikka jossa Pararølp oli). Siellä koko koulu juoksi ensin Sognsvannin järven ympäri (n. 3km), jonka jälkeen oli luokkien viesti. En juossut viestissä, mut päästiin kymmenen parhaan joukkoon, hyvä me! Viestin jälkeen oli lounas ja aktiviteettejä. Aktiviteettejä oli tosi monia erilaisia, esim. lassoilua, mut itse en ehtinyt käymään kuin kolmessa: sulkapallossa, naruhyppelyssä ja frisbeenheitossa. Oli tosi kivaa ja juttelin taas monien uusien ihmisten kanssa :)

En itse ehtinyt ottaa kuvia, mutta tässä koulun sivuilta: http://www.oslo-katedral.vgs.no/skolen/bildearkiv.shtml#folder-6807380 Näyn yhdessä kuvassa kaukaa ;)

Viimeisenä oli VG3:n tyttöjen ja opettajien futismatsi, mut lähin sieltä vähän aiemmin parin luokkalaiseni kanssa ja hain paketin Suomesta. Olin pyytänyt vaatteita ja sanakirjoja (lol), ja sain lisäks vähän suklaata, ruisleipää ja karjalanpiirakkaa. Näytin karjalanpiirakoita hostveljelle ja hän kysyi "onks toi nakki? onks toi rapu?" (arvatkaa mitä meillä oli ruoaksi), ja kun vastasin kieltävästi, hän kysyi voiko sen laittaa blenderiin XD

Perjantaina on vielä yks kerhotapaaminen josta oon tosi kiinnostunut; se on joku murrekerho :D En ymmärrä yhtään nynorskia, joten se tulee varmaan olemaan vähän vaikeaa mut silti tosi kiinnostavaa!
Lauantaina taas meillä on "YFU awesome meeting" parin vaihtarin ja returneen kanssa, ootan sitä jo innolla. Sunnuntaina tapaan ehkä kontaktihenkilöni yksillä markkinoilla, eli ohjelmaa taas riittää :)

Katta järjestää joka vuosi teatteriesityksen, joka on tosi upea ja ammattimainen - muut koulut tekee yleensä jotain revyitä eikä mitään niin vakavaa, mut kattalaiset esittää Shakespearea ja muuta tuollaista, kuulemma ihan ammattimaisesti. Se on iso juttu ja haluisin hirveesti olla mukana. Ajattelin osallistua koelukuihin, mut tuskin saan roolia koska äännän norjaa varmaan aika vahvalla aksentilla. Koeluvuissa meidän siis pitää lukea monologi, joka on yks A4... Lisää vaikeuksia siis. Mut ajattelin silti kokeilla ja osaan jo pari ekaa riviä, joten kyllä se tästä lähtee :D

Hadet,
Janina